Razvoj oblačnih (SaaS) aplikacij
na ključ

Potrebujete spletno aplikacijo ali pa imate utečen sistem, ki ga želite optimizirati? Potrebujete pomoč pri definiranju pravil za avtomatizacijo postopkov?

V našem podjetju razvijamo >spletne aplikacije na ključ. Z našim znanjem in izkušnjami vam s pomočjo sodobnih tehnologij razvijemo spletne aplikacije, ki bodo prilagojene vašim željam, ciljem in potrebam.

Kaj je »SaaS« oziroma programska oprema kot storitev?

Izraz SaaS oziroma "Programska oprema kot storitev" je izraz, ki ga uporabljamo kadar podjetje oziroma drugi uporabniki najamejo spletno programsko opremo, namesto da bi jo kupili in namestili na svoje računalnike.

SaaS je predstavlja centralizirano računalništvo kjer podjetja in tisoči zaposlenih vsa računalniška orodja uporabljajo kot najete izdelke na spletu. Vsa obdelava in shranjevanje datotek se odvija na spletu, uporabniki pa preko spletnega brskalnika dostopajo do svojih orodij in datotek.

Verjetno vsak pozna Microsoftov Office paket na spletu ali Google Docs, mnogi pa ne vedno, da je na enak način na splet mogoče prenesti praktično vso delovanje in poslovanje.

Predvsem je prednost SaaS aplikacij, da nikjer ni potrebno namestiti posebne programske opreme, zato pri delu niste omejeni na vaš služben ali domač računalnik. Do vsega lahko dostopate kadarkoli, kjerkoli in iz katerekoli naprave. Edina nevarnost tega sistema je zanesljivost in varnost delovanja, zato je potrebno pri izbiri ponudnika, izbrati zaupanja vrednega partnerja.

Kako poteka razvoj profesionalne spletne aplikacije?

 • Načrtovanje in oblikovanje
  Najprej skupaj naredimo načrt spletne aplikacije, ki bo vašim zaposlenim ali pa obiskovalcem olajšala določene delovne procese ali izračune in bo preprosta za uporabo. Nato pripravimo pregledno in intuitivno obliko, ki je seveda usklajena z vašo celostno grafično podobo.
 • Osredotočenost na uporabnika
  Tako pri načrtovanju, kot tudi pri oblikovanju je v ospredju vedno misel na uporabnika aplikacije. Uporaba in zaporedje korakov mora biti pregledno in logično, z oblikovanjem pa poskrbimo, da je uporabnikova izkušnja še bolj prijetna. Seveda se mora način uporabe in izgled aplikacije ujemati tudi z ostalimi podstranmi spletnega mesta
 • Razvoj in vzdrževanje
  Ko sta oblika in načrt potrjena, začnemo z razvojem aplikacije. Ko le-ta prestane vsa testiranja, jo implementiramo v vašo spletno stran. Z natančnim razvojem poskrbimo, da aplikacija deluje hitro in nemoteno, s testiranjem pa zagotovimo, da uporabniki zagotovo vnesejo vse potrebne informacije, saj jih aplikacija opozori na potencialno napačno vpisane podatke. Tako poskrbimo, da uporabniki v aplikaciji dobijo prave izračune ter da se procesi pravilno izpeljejo. Tudi, ko je aplikacija že nameščena na strani, jo redno vzdržujemo in posodabljamo.
 • Optimizacija delovnih procesov
  Cilj optimizacije je, da računalnik opravlja specificirano delo namesto nas, seveda po vnaprej določenih pravilih.
 • Uporabniška izkušnja
  Strmimo k čim boljši in učinkoviti uporabniški izkušnji in pri tem pazimo na obliko ter optimiziramo vnose. Tako so izpisi pregledni in prijetnega videza.

Korak po koraku - življenjski cikel razvoja spletne aplikacije

 • Analiza procesov, pogled »od zunaj«, optimizacija
 • Izdelava idejne zasnove, uskladitev z naročnikom, finančna ocena projekta
 • Priprava podrobne tehnične dokumentacije projekta
 • Programiranje, testiranje, sprotne izboljšave
 • Testna namestitev, izobraževanje uporabnikov, navodila za uporabo
 • Skrb za aplikacijo skozi celoten življenjski cikel
 • Možne naknadne nadgradnje in spremembe po specifikaciji naročnika
 • Možnost zagotovitve IT infrastrukture
Stopite v stik z nami

Vas zanima več?