Oblačne storitve in računalništvo v oblaku, kaj je in kaj nudi?

Želite varno dostopati do svojih podatkov kadarkoli in od kjerkoli?

Želite varno deliti izbrane podatke z izbranimi uporabniki na spletu?

Nikoli ne želite izgubiti pomembnih dokumentov, slik ali video zapisov?

Želite dostopati do svojih podatkov iz katerekoli naprave, bodisi iz računalnika, telefona ali tablice?

Če ste na vsaj eno vprašanje odgovorili pritrdilno, je za vas prava rešitev najem računalniškega oblaka ali postavitev zasebnega ali hibridnega oblaka.

Moj oblak je IT rešitev za podjetja in domačo rabo, ki omogoča dostop, delitev in sinhronizacijo podatkov iz katerekoli naprave, kadarkoli in kjerkoli med vse določene uporabnike, obenem pa služi tudi kot varnostna kopija vaših dragocenih podatkov.

Kaj je javni oblak?

Javni oblak je skupek storitev, do katerih lahko dostopa vsak z internetno povezavo. Javni oblaki so IT-infrastruktura s storitvami in aplikacijami, ki jih uporabniki plačujejo glede na uporabo. Večina izmed njih je na voljo v tako imenovani samopostrežni obliki, ki pomeni, da organizaciji ni treba skrbeti za strojno ali programsko opremo potrebno za opravljanje storitve.

Kaj je zasebni oblak?

Zasebni oblak je lastno računalniško okolje za zaposlene, ki posnema način delovanja javnega oblaka. Zasebni oblak se nahaja znotraj podjetja in ga sestavlja visoko virtualizirana, nadzorovana in prilagodljiva infrastruktura, ki zaposlenim omogoča dostop do aplikacij in storitev znotraj podjetja in na daljavo.

Kaj je hibridni oblak?

Gre za kombinacijo zasebnega in javnega oblaka pri kateri notranji viri ostanejo pod nadzorom stranke, zunanje vire pa priskrbi ponudnik storitev v oblaku. Občutljivi podatki se varno shranijo pri odjemalcu, obenem pa je podjetju na voljo skoraj neomejena funkcionalnost javnega oblaka. Tako podjetja rešijo vrsto varnostnih zahtev in hkrati izkoriščajo prednosti javnega oblaka.

Kaj ponujamo?

Ob pregledu vaših želja in potreb vam svetujemo, kakšen oblak je najprimernejši za vaše podjetje. Tega načrtujemo in postavimo oziroma ga najamete. Mi poskrbimo, da so vaši podatki varni in da vaš posel poteka nemoteno.

Hladna varnostna kopija podatkov (cold ali offline backup)

Ob sinhronizaciji in klasični varnostni kopiji podjetjem nudimo tudi tako imenovano hladno varnostno kopijo vaših podatkov na drugi lokaciji v oblaku. Ob nesreči, požaru ali povodni lahko na internih strežnikih izgubite vse vaše podatke. Zato IT stroka priporoča, da imajo podjetja tudi hladno kopijo podatkov na drugih lokacijah (v oblaku), ki je neodvisna od lokacije strežnikov.

Stopite v stik z nami

Vas zanima več?