E-poslovanje oziroma brezpapirno poslovanje.
Kaj je in zakaj ga potrebujete?

Elektronsko poslovanje je ključnega pomena za uspeh vsakega podjetja in nujna aktivnost za vse, ki želijo delovati in poslovati globalno. Najbolj znana oblika e-poslovanja je seveda prodaja preko spleta v obliki B2C (Business-to-Consumer) ali B2B (Business-to-Business) spletnih trgovin.

Vendar je e-poslovanje mnogo več, saj prinaša vrsto koristi. Tako na primer s predvidenimi in standardiziranimi postopki optimiziramo delovni čas in vire ali pocenimo poslovne transakcije pri oblikovanju, povpraševanju, naročili, trženjem, proizvodnjo, transportom,…

E-poslovanje omogoča hitrejše odkrivanje optimalnega ponudnika želenega proizvoda ali storitve ob poljubnem času na katerikoli lokaciji, hitrejše in lažje upravljanje s finančnimi transakcijami, transportom in logistiko, distribucijskimi verigami,.…

Z elektronsko izmenjavo podatkov med partnerji preko računalnikov in oblačnih sistemov (podatkovno deljenje) se povečuje hitrost poslovanja, dostopni pa postajo vsi kupci na svetu in to 24 ur na dan ter 7 dni v tednu. Vse to in še več, prispeva k zniževanju stroškov in povečani prodaji ter seveda povečanju dodane vrednosti, ki jo ustvari podjetje.

E-poslovanja odločno vpliva na povečanje konkurenčnosti podjetja in je nujnost v današnjem času.

V okviru razpisa za vzpostavitev oziroma nadgradnjo e-poslovanja boste nepovratna sredstva v višini do 30.000,00 € lahko črpali:

  • za izdelavo spletne strani
  • za izdelavo spletne trgovine
  • za ureditev elektronske izmenjave podatkov med partnerji (brezpapirno poslovanje)
  • za izdelavo produktno-prodajnega videa
  • za krepitev kompetenc – usposabljanja (edini obvezni ukrep)
  • za digitalizacijo nastopov na sejmih (virtualni showroom)

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje vzpostavitve in nadgradnje elektronskega poslovanja s tujimi trgi v višini 70 % in znesku do 30.000 € za slovenska podjetja v obdobju od 2018 do 31. 8. 2022. Razpis je namenjen mikro, malim in srednje velikim podjetjem (do 250 zaposlenih), ki že imajo vsaj 10 % izvoza na tuje trge in lahko s prevzemom elektronskega načina poslovanja lažje vstopajo v globalne verige in na nove trge. Tako lahko pospešijo in izboljšajo interakcijo s poslovnimi partnerji v tujini, učinkoviteje zbirajo in pošiljajo informacije ter povečajo mednarodno konkurenčnost lastnega poslovanja in izboljšajo odnose v celotni dobavni verigi.

Razpis vam v celoti pripravimo in izvedemo, od priprave dokumentacije, oddaje poročil po zaključku projekta pa do izvedbe vseh ukrepov.

Več o razpisu najdete na Spirit Slovenija.

Rok za prijavo / oddajo vlog je 1. 10. 2021.

Stopite v stik z nami

Vas zanima več?

Stopite v stik z nami, naši strokovnjaki so vam na voljo za vsa vprašanja.