Digitalni marketing.
Kaj je in zakaj ga potrebujete?

Posplošeno bi lahko rekli, da je digitalni marketing oglaševanje in prodaja izdelkov preko digitalnih kanalov oziroma digitalnih medijev. V primerjavi s tradicionalnim marketingom, ti kanali omogočajo dosti boljšo analizo podatkov in s tem analizo uspešnosti delovanja ter kampanj. Digitalni marketing tako odpravlja star šaljiv marketinški pregovor, ki pravi da »v marketingu vedno 50 odstotkov denarja vržemo stran, težava je le, da ne vemo katerih 50 odstotkov je to«.

Ob neverjetnih možnostih analiz, je dobro izveden digitalni marketing tudi neprimerno cenejši od tradicionalnega. Ameriški analitiki so izračunali, da bi za doseganje 2000 potencialnih strank s tradicionalnim marketingom (oglaševanjem) potrebovali 1800 dolarjev, medtem ko bi z digitalnim marketingom enako občinstvo dosegli že s približno 125 dolarji. Številke so seveda zelo posplošene, a vseeno dovolj zgovorne.

Vprašanje danes torej ni ali naj podjetje vlaga v digitalni marketing, temveč kateremu naj posveti več pozornosti in sredstev?

Vavčer za digitalni marketing je orodje, s katerim želi Javni sklad Republike Slovenije za podjetništvo (SPS) spodbuditi podjetja k uvajanju digitalnega marketinga za povečanje konkurenčnosti, dodane vrednosti in prihodkov. V ta namen lahko podjetja pridobijo do 7.500,00 € subvencij za kritje upravičenih stroškov in sicer:

  • za izdelavo nove spletne strani (+ testiranje) od 500,00 € do 1.500,00 €
  • izdelavo nove mobilne aplikacije (+ testiranje) od 500,00 € do 1.000,00 €
  • izdelavo lastne spletne trgovine od 500,00 € do 2.500,00 €
  • izdelavo lastne rezervacijske platforme od 500,00 € do 2.500,00 €

Osnovne smernice za vavčer za digitalni marketing so predpisane na strani DIH Slovenija, kjer nas lahko izberete iz kataloga strokovnjakov za področje digitalnega marketinga.

Vso potrebno dokumentacijo (opisi, izpolnitev obrazcev, prijava in oddaja poročil) ter zahtevane postopke za uspešno porabo sredstev iz vavčerja vam brezplačno uredimo.

Stopite v stik z nami

Vas zanima več?

Stopite v stik z nami, naši strokovnjaki so vam na voljo za vsa vprašanja.